SeAMK osti EPTEKin liiketoiminnan

Seinäjoen ammattikorkeakoulu on ostanut Etelä-Pohjanmaan Telelääketieteen yhdistyksen eli EPTEKin koko liiketoiminnan. SeAMKin ja EPTEKin hallitukset ovat kumpikin päättäneet asiasta viime viikolla ja kauppakirja allekirjoitettiin juhannuksen kynnyksellä. Kauppa on ehdollinen, kunnes EPTEKin ylimääräinen yhdistyksen kokous päättää asiasta 3.9.2018 ja kunnes EPTEKin hankerahoittajat ovat hyväksyneet hankkeiden siirron SeAMKille. Konkreettisen vaihdoksen on tarkoitus tapahtua 30.9.2018.

SeAMK ostaa uutta osaamista ja kasvua

Liiketoimintakaupassa SeAMK ostaa EPTEKin terveysteknologiaan liittyvän hankkeet sekä asiantuntijapalvelut. Kaupan yhteydessä EPTEKistä siirtyy SeAMKiin 8 työntekijää ns. vanhoina työntekijöinä.

  • Olimme SeAMKissa aloitteellisia tämän kaupan toteuttamiseksi ja olemme erittäin tyytyväisiä, että löysimme nopeasti win-win -asetelman. Kevään kestäneet neuvottelut ovat edenneet hyvässä hengessä. Olemme pidempään pohtineet, mistä voisimme saada kasvua ja aivan kuten yrityksissäkin, niin yrityskauppa tarjoaa meille kasvuun nopeamman väylän. Liikevaihdon kasvun lisäksi tällä kaupalla SeAMK osti ennen kaikkea EPTEKin henkilökunnan terveysteknologian ja hyvinvointiteknologian osaamista, sillä alasta on tarkoitus tulla uusi vahvuusala SeAMKiin, iloitsee vararehtori Elina Varamäki.
  • Tavoitteemme on, että jatkossa hyvinvointiteknologia edustaa korkeinta osaamista Suomessa ja että SeAMK on alalla houkutteleva hankekumppani kansainvälisesti. Edelleen tavoitteena on, että ryhmässä tulee työskentelemään 15–20 asiantuntijaa, joista osa on myös väitelleitä. Tärkeää on, että ryhmä tekee tiivistä yhteistyössä yritysten kanssa, linjaa Varamäki tulevaisuuden tavoitteita ja näkymiä.

EPTEK sai isommat hartiat SeAMKista

EPTEK on toiminut 20 vuotta yhdistyksenä ja se on niittänyt mainetta erityisesti kansainvälisillä terveysteknologian hankkeilla sekä terveysteknologian pilottipalveluilla mm. sairaanhoitopiirille ja perusterveydenhuollon kuntayhtymille. Yhdistyspohjaisena toimiminen hankemaailmassa ei ole taloudellisesti helppoa johtuen hankerahoittajien pitkistä maksatusajoista.

  • Olemme EPTEKin hallituksessa erittäin tyytyväisiä, että liiketoiminta ja työntekijät saavat vakaan ja hyvän maakunnallisen toimijan uudeksi kotipesäksi. EPTEKissä on tehty hienoa työtä 20 vuoden ajan ja saatu kansainvälistä mainetta. Tulevaisuus yhdistyspohjaisena ei kuitenkaan vaikuttanut kovin valoisalta. Hienoa, että SeAMK aikoo panostaa hyvinvointiteknologiaan monelle tavalla jatkossa, toteaa hallituksen puheenjohtaja Pertti Kinnunen.

Myös EPTEKin toiminnanjohtaja Sami Perälä on tyytyväinen kaupan syntymiseen.

  • Olemme EPTEKissä toteuttaneet viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana todella paljon kehittämishankkeita. Tänä aikana meistä on myös tullut varsin kansainvälinen toimija. EPTEKiin on syntynyt osaamista, joka tämän kaupan myötä saa aivan uudenlaiset mahdollisuudet. Hienoa, että SeAMK noteerasi osaamisemme, oli kiinnostunut meistä ja pääsimme sopimukseen. Paljon olemme toki heidän kanssaan jo tehneet erilaista yhteistyötä terveysteknologian kehittämisen saralla. Lisäksi suurin osa työntekijöistämme on saanut koulutuksen ja ollut myös töissä SeAMKissa, joten talo on osaltaan myös tuttu. Koko tiimimme, yhdessä hallituksen kanssa näkee, että tässä on hieno mahdollisuus toiminnan laajentamiseen ja osaamisen pysymiseen, iloitsee Perälä.

Lisätietoja:

Elina Varamäki
vararehtori, SeAMK
elina.varamaki(a)seamk.fi
040 830 5189

Pertti Kinnunen
Hallituksen puheenjohtaja, EPTEK
pertti.kinnunen@kauppakamari.fi
040 5340 875

Sami Perälä
Toiminnanjohtaja, EPTEK
sami.perala@eptek.fi
044 332 2270

SeAMKissa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 5000 opiskelijaa, joista noin 10 % on kansainvälisiä opiskelijoita. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä. Visio 2020: Kansainvälinen, yrittäjähenkinen SeAMK – paras korkeakoulu opiskelijalle.