Telelääketieteen osaamiskeskus avattiin Mediwestiin 21.9.2016

Mediwestissä vietettiin 21.9.2016 Telelääketieteen osaamiskeskuksen avajaisia avoimien ovien päivän merkeissä. Avajaispäivänä vierailijoille esiteltiin keskuksen toimintaa ja kotona asumista tukevia teknologioita sekä muita asumista helpottavia ratkaisuja. Tilaisuudessa esiteltiin myös Uumajan kanssa tehtävää yhteistyötä etäyhteyden välityksellä. Etäyhteyden kautta kuunneltiin mm. ruotsalaisen testihenkilön sydänääniä sekä esiteltiin iho- ja korvakameroiden toimintaa. Lisäksi avajaistilaisuudessa oli paikalla Elisa Oyj:stä Joel Karjalainen esittelemässä Elisan etämittausratkaisuja.

Avajaisissa kävi kaikkiaan noin 130 vierasta edustaen lukuisia eri tahoja. Päivä oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut ja keskus sai vierailijoilta paljon positiivista palautetta.  Monien vierailijoiden päällimmäisenä kommenttina oli, että tällaista keskusta on odotettu, ja keskus oli jo ennen avajaisiaan herättänyt kiinnostusta esimerkiksi muistisairaiden parissa toimivien keskuudessa.

Telelääketieteen osaamiskeskus toimii Mediwestin 2. kerroksessa Eptek ry:n toimitilojen yhteydessä. Keskukseen voi tulla tutustumaan sopimalla ajankohdasta puhelimitse numerossa 050-574 7626 tai sähköpostitse seinajoki@nordictelemedicinecenter.eu.

Telelääketieteen osaamiskeskus on toteutettu osana Interreg Botnia-Atlantica -rahoitteista Nordic Telemedicine Center -hanketta.

Lisätietoa telelääketieteen keskuksesta