Vuotuinen Telelääketieteen ja eHealth -seminaari pidettiin Seinäjoella

Vuotuinen Telelääketieteen ja eHealth -seminaari pidettiin Seinäjoella 18.–19.4.2013. Suomen Telelääketieteen ja eHealth seuran lisäksi paikallisina järjestäjinä toimivat Etelä-Pohjanmaan Terveysteknologian Kehittämiskeskus ry (EPTEK) ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Yli 100 suomalaista ja ulkomaista telelääketieteen asiantuntijaa kokoontui keskustelemaan alan kehityksestä ja ajankohtaisista aiheista. Kuulimme useita mielenkiintoisia ja korkeatasoisia esityksiä. Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko puhui tulevaisuuden haasteista sosiaali- ja terveyspalveluissa. Puheessaan hän korosti terveysteknologian tärkeyttä ja mahdollisuuksia ikääntyvän väestön hoidossa.

EPTEKin toiminnanjohtaja Sami Perälä esitteli PrimCareIT projektia, jossa tutkitaan mahdollisuuksia ehkäistä hiljaisen tiedon katoamista perusterveydenhuollosta telekonsultaation ja -mentoroinnin keinoin. Projektikoordinaattori Minna Viitanen ja teknologia-asiantuntija Tomi Tupiini isännöivät ”TUPA Showroomia” Mediwestissä. Tilassa oli esillä kotona asumisen tukemiseen liittyviä turvalaitteita ja muita teknologioita, jotka hankkeessa on hyviksi todettu.

Kiitos osallistujille, luennoitsijoille, yhteistyökumppaneille ja näytteilleasettajille, sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulun KGS22A-opiskelijoille järjestelyavusta.

Luentomateriaalit ja tieteelliset abstraktit ovat saatavissa Suomen Telelääketieteen ja e-Health seuran jäsenille yhdistyksen kotisivuilta.